ביקרות סרטים פסיכולוגית

המלצה על הסדרה פנתאון בנטפליקס – ביקורת סרטים רוחנית פסיכולוגית

ביקרות סרטים פסיכולוגית - הסדרה pantheon פרדוקס ההקרנה של הגוף למקום אחר, פוסט ביקורת רוחנית פילוסופית על הסדרה המעניינת ביותר בנטפליקס היום.
הסדרה pantheon פרדוקס ההקרנה של הגוף למקום אחר, פוסט ביקורת רוחנית פילוסופית על הסדרה המעניינת ביותר בנטפליקס היום.

ביקרות סרטים פסיכולוגית – הפילוסופיה והפסיכולוגיה של העתיד

beam me up scoty הוא אחד המשפטים המוכרים ביותר ב star track universe , הטכנולוגיה הפשוטה הזאת, בא אנו מתפרקים לגורמים במקום אחד ומודפסים מחדש במקום אחר לא נראית כה כה הזויה, אבל מעוררת מחשבה טורדנית במיוחד, האם הדמות החדשה הזהה לדמות הקודמת היא אותו בנאדם או משהו אחר לחלוטין, האם במילים אחרות מדובר בהעברה לגיטימית או ברצח ויצירה של משהו חדש.
מנקודת מבט של ביקרות סרטים פסיכולוגית הסדרה פנתאון מניחה שבעתיד ai יתחלק ל3, Ai, או ישויות תבוניות דיגיטליות בעלות מודעות עצמית, UI או ישויות שהיו פעם בני אדם שהועלו למחשב וכך זכו לחיי נצח דיגיטליים, ו CI או ישויות תבוניות שנולדו מזיווג קוד בן UI או אפילו AI אחרות, בדומה לזיווג של קוד גנטי בחיים אורגניים
ההנחה היא שבקרוב נוכל לסרוק בני אדם ואז להעלות אותם למחשב, בה יזכו לחיים דיגיטליים.
השאלה אם מוות ביולוגי ולידה דיגיטלית היא דבר אחר אינה סתמית ולוקחת אותנו לעמקי הפילוסופיה והמיסטיקה האנושית.
בגישה מטריאליסטית מדעיסטית* התפיסה היא שאם פורקת והורכבת מחדש, מדובר במישהו אחר,וזה למעשה רצח, פשוט כיאין קיום מלבד באופן חומרי ביולוגי כימי. אם לדוגמה היו מייצרים כפיל מושלם שלך בלי להרוס את המקור, ברור שהיה מדובר ביצורים נפרדים, השמדת המקור לאחר מכן היא רצח לכל דבר.
הבודהה אם זאת לא יסכים, הבודהה ראה את מי שאנחנו לא כמבנה אלא כתהליך, מה שנקרא יצור חיי, או זרם תודעה, הוא רצף של סיבות ותוצאות, (קארמה), כשמישהו מת, זרם התודעה שלו על פי הבודהיזם לא נגמר, אלא ממשיך בגוף אחר, ההולם את התבניות שהיצור יצר בחייו, מבחינת הבודהה, מלבד העולם הפיזי ישנם אין ספור יקומי תודעה (31 מרכזיים על פי האבידמה), ורצף התודעה ימשיך כל עוד יש בורות או חוסר הבנה של "תהליך הצמדות המביא לסבל".
 
רק כשאין יותר תשוקה להתקיים, התהליך נפסק, ואז הקיום נגמר (על פי הסוטרה) או הופך לנקי מביטוי צורני כל שהוא (האבידמה), על פי הבודהה הגאולה ( נירוונה) אינה מוות התודעה, כי היא מעולם לא היתה באמת, מה שהיה זה רק אשליית קיום, הנובעת ממצרפים מנטליים, בדומה לאש שאינה קיימת מצד עצמה אלה רק כמיזוג של חמצן, ניצוץ וחומר בערה.
שום דבר לא היה קיים ושום דבר לא נגמר מלבד "חווית בסבל". במילים אחרות השאיפה הבודהיסטית (בעגלה הקטנה) אינה חיי נצח, אלא התאבדות קוסמית, במקרה של יצירת כפיל חומרי, הוא יניח שרצף התודעה פשוט יעבור אליו או ימשיך לגוף אחר, כך שבמובן יחסי מדובר ברצח ובמובן אבסולוטי לא.
ביקרות סרטים פסיכולוגית צריכה במקרה כזה להתייחס לרובד הרוחני והפילוסופי, אני כולל פה גם גישה שמאנית ויוגית יניחו שאיננו צורה חומרית כלל ועיקר אלא דבר רוחני, בדומה לגישה הפילוסופית של הספר והסרט המצליח the ghost in the machine.
מנקודת מבט כזאת התהליך של פירוק והרכבה אינו רצח, אנו מערכת גופי אור עדינים שהגוף הפיזי הוא רק הקליפה החיצונית שלהם, בפירוק והרכבה של הגוף הפיזי,המערכת העדינה תתעבר בגוף שנבנה מחדש , או תמצא גוף חומרי אחר. יתכן ובגישה כזאת בזמן הביניים המערכת תתקיים במעיין מרחב דימדומים הקרוי בארדו, או ביהדות לעיתים "כף הקלע".
הרעיון הזה מועצם ביהדות, הינדואיזם ודתות מונותאיסטיות אחרות, בהם מדברים על קיום של נשמה או אטמן, גאן אין שאלה בכלל, אנחנו לא רק מערכת של גופים, שהגוף הפיזי הוא רק הדבר החיצוני והגס ביניהם, (גופים היכולים להינתק מהגוף הפיזי, בחלום צלול, obe, או מוות קליני) אלה ממש משהו נצחי, אלוהי הקיים לנצח, ואינו תלוי כלל בקיום צורני.
במקרה כזה פירוק והרכבה בצורה אחרת אינו מוות כלל, אלא מעבר של הנשמה למקום אחר.
אם לא קבלתם סחרחורת עד עכשיו אז קבלו צל"ש, הסדרה מנסה לענות על השאלה הזאת, ועל שאלות גדולות הנובעות ממנה כמו מזה עולם, מה זה תודעה ואפילו מה זה אלוהים, מדובר בתסריט מבריק ויצרתי שאנני יכול להוסיף ולדבר עלמו מחשש לספוילרים…
ואם לא הספיק לכם תאוריות פילוסופיות, אומר שלדתי הסדרה אוחזת בתאוריה נוספת שלא הזכרתי, תאוריה המיוחסת לבודהה אך הופיעה לראשונה באופן ברור אצל חכם הודי בשם נארג'ונה שחיי 500 שנה אחריו, על פי תיאוריה זאת, כל מה שקיים הוא למעשה סימולציה אותה משליכה התודעה כתוצאה מכוחות "קארמיים", הפילוספיה הזאת מדברת על "ריקות" של המציאות, וממש מתארת את המשל היווני העתיק על האוניה של תזאוס (מתקופת אלכסנדר הגדול היה שיתוף פעולה פילוספי בן חכמי יוון והודו) יש אוניה a אותה מפרקים חלק חלק אחר חלק ובונים חלק חלק במקום אחר לאוניה b, כל חלק שמפרקים מחליפים בחלק הזהה מאוניה b…, השאלה היא מתי האונייה של תזאוס היא האונייה a ומתי היא הופכת לאוניה b
 

אז מה התשובה לפרדוקס?

התשובה היא…שאין תשובה לוגית, אלה ההבנה שאוניה היא מושג, המושלך תודעתית על אוסף חלקים, שאינם אוניה מצד עצמם, במילים אחרות התודעה בוראת את האוניה על ידי תפיסות והשלכות, וכל מה שיש זה תודעה יוצרת, שהיא למעשה "אלוהות", מקווה שהצלחתי לבלבל אתכם סופית, בכל מקרה שווה לראות את הסדרה, אם לא בשביל הרעיונות אז בשביל הדמויות הנהדרות והסיפור המפתיע.
תהנו
הערות
*יש להבדיל בן מדע שהוא חקר מבוסס ניסוי של עולם התופעות החומריות, לבין אמפיריציזם מדעה שהוא גישה פילוסופית דתית, הטוענת שרק מה שהמדע הוכיח או מכיר בו הוא אמיתה וכל השאר זה אמונות טפלות, מבחינה פילוסופית המדע לעולם אינו קובע מה אמת על אלא איזה תאוריה חזקה יותר, שככל תיאוריה מדעית ( ברת הפרכה ) עמדה ביותר ניסויים להפרכה שנכשלו, ככה היא חזקה יותר.(תומס קון )
*הגישות הבודהיסטיות השונות שהצגתי הפכו לבסיס לפיצול בודהיסטי הקיים עד היום בן העגלה הגדולה (בודהיזם סיני וטיבטי) והעגלה של הוותיקים/הקטנה (בודהזם תאילנדי ובורמזי)
*פוסט העמקה על היקום כמטריצה ניתן לקרוא כאן
*מודל 31 העולמות מופיע באבידמה (הפילוספיה הבודהיסטית העליונה) המודל הזה שונה מהסוטרה (שיחות הבודהה בימי חייו).
*רעיון הריקות מופיע גם בפילוסופיית האדוויטה ההודית, אבל הגיע לשיאו בבודהיזם הגלופה בפילוספיית הפרסנגיקה מדימיקה של ג'ה צונקפה וממשיכיו.
*הרחבה על 6 הטעמים של הריקות בבודהיזם ניתן למצוא באתר הזה.

הצתרפו לקבוצת הווטסאפ לקבלת עידכונים ואת המיני קורס החינמי על אימון טראנספרסונלי

פוסטים נוספים

ערפדי אנרגיה כיצד להתמודד
ארכיטיפים יונגיאנים

כיצד לזהות ולהתמודד עם ערפדי אנרגיה

ערפדי אנרגיה הם אנשים שגוזלים לנו חיוניות, מרוקנים אותנו וגורמים לנו תחושה שאיבדנו חלק מעצמנו, על פי יונג, יש סיבה שאנו "מושכים" אנשים כאלו לחיינו ויש גם דרך להתנתק מהם ולשמור את השדה האנרגטי שלנו בטוח

המשך קריאה »

שיתוף:

גלילה לראש העמוד

רוצה להיות מטפל-על המשלב רוחניות עם כלים פסיכולוגיים מבוססים?

קורס טיפול טראנספרסונלי בדרך מסע הגיבור נפתח בקרוב

הצתרפו לקבוצת הווטסאפ לקבלת עידכונים ואת המיני קורס החינמי על אימון טראנספרסונלי

דילוג לתוכן